BAHAN-BAHAN
1 1/2 bj lada bengala pelbagai warna [dihiris]
1 btg serai [dihiris]
3 bj cili merah [dihiris]
1 inci halia [dihiris]
3 ulas bawang merah [dihiris]
3 ulas bawang putih [dihiris]
3 sudu thai cili sos
3 sudu sos tiram
2 sudu sos tomato
1 sudu gula
ikan siakap digoreng dgn tepung gandum
buah lemon [dihiris sebagai hiasan]
CARA MEMASAK
-Tumiskan bawang merah ,bawang putih,halia..
-Masukkan kesemua sos diatas
-Masukkan cili merah,serai,lada bengala
-Masukkan gula
-Bila semuanya sudah siap tuangkan atas ikan siakap
-Bolehlah hiaskan dgn lemon,daun bawang @ apa2 aje
lemon itu jg boleh diperahkan diatasnya ,bila mau makan...
selamat mencuba
Wednesday, February 14, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment